onsdag 14. august 2013

Da Bolga ble til Koster

Da Bolga ble til Koster
Vi hadde i år bestemt oss for å reise nordover til Bolga i Meløyfjorden. Vi håpet at Nordland atter ville stikke av med det beste sommerværet, men der tok vi feil gitt. Dagen før avreise så vi at det nordpå var meldt ei uke med ull-vær, mens det sørpå var bikini-vær. Da var det bare å finne fram nye kart og sette kurs sørover - nærmere bestemt Koster. Og hvilket lykketreff! Det ble ei uke med noe vind, men strålende vær.

Vi padla ut fra Bofors camping på Saltöen til Brattskjær rett utenfor Sydkoster. Her er det flere fine teltplasser og kun 5 km til fastlandet så det er en mjuk start. Vi ble liggende her i 3 dager og fikk blant annet besøk av to trivelige karer som holder øyene i orden ved å hogge ned og brenne diverse buskas. Nå er jo ikke lyden av motorsag det du helst vil høre når du er på en øy for deg selv, men karene tok det såpass med ro om morningen at vi rakk å nyte frokosten i fred og ro før de startet. Og da skulle jo vi ut for å utforske diverse øyer så det ble bare et trivelig bekjentskap.
Ursholmen fyr
En dag blåste det såpass kraftig at vi hadde mer enn nok med å komme oss over til Syd-Koster. Vel i havn der så ble dagen tilbrakt med å tusle rundt på øya og se på alle de fine husene og flotte hagene som er der. Øya er nesten overtatt av Nordmenn – svenskene selger og kjøper seg billigere et annet sted. De sedvanlige mopedene med lasteplan foran var der jo fortsatt, men nå hadde golfbilene også inntatt øya. Ikke for bruk i forbindelse med golf, men som transportmiddel på lik linje med mopedene. Så kjøpt vi fersk Rødspette og krabbe og begav oss tilbake til vår lille øy for å tilberede herremåltidet – nam,nam.


Var i utgangspunktet noget skeptisk til å reise til Koster midt i fellesferien med tanke på hvor mye turister og båttrafikk det da er. Men vi holdt oss rundt øyer båter ikke kommer til og så lenge vi holdt oss unna hovedleia så var det faktisk ikke noe problem.  Etter tre dager brøt vi leir og padla rundt til vestsiden av Nord-koster for å finne nye camp. Der var det litt trangt om saligheta så vi endte opp på østsiden igjen – på Saltholmen rett ut for Nord-Koster. Her er det også et par, tre kjempefine teltplasser og vi fikk øya for oss selv med kun tre nysgjerrigevillsau som selskap. Og det var på restauranten ”Strandkanten” på Nord-koster at vi fikk servert verdens største rekesmørbrød. ”Strandkanten” hadde i tillegg til nydelig mat alt mulig nyttig og ikke minst unyttig som man kan tenke seg. Det var så stup, stappende fullt av alt mulig rart man ikke visste at man trengte. Her ble ”Doffen” kjøpt – ei and i tre med røde sjøstøvler. Det er slik man ikke vet man trenger før man plutselig har kjøp det.
Temperaturen i vannet var så god at den innbød til og med til rulle trening i bare badetøy en dag det var helt vindstille. Det ble seks herlige, avslappende dager med padling, bading, sightseeing og mye god mat. Vi satte kursen mot fastlandet en dag tidligere pga melding om kuling midt imot over fjorden neste dag. I stedet fikk vi en frisk bris bakfra og ble formelig skylt over fjorden og atter tilbake til Bofors camping.
Så skulle vi bare fylle litt diesel på bilen og ta siste dagen i Halden hvor ingen av oss førhadde vært. Da er det dumt å fylle Etanol….. Så da ble natta tilbrakt på plenen tilMekonomen rett utenfor Strømstad. Ikke anbefalt campingplass… neste morgen fikk vi den oppløftende beskjed om at vi kunne få verkstedtime om 14 dager!!! Som sagt så var det ikke SÅ fint å campe der så vi fikk med mye om og men bilen taua til nytt verksted enda lenger ut på bygda, men sent på ettermiddagen så var bilen atter god som ny og vi kunne sette kurs for Brøttums dype skoger. Og det var kanskje ikke så dumt å fylle Etanol for vi har aldri brukt så kort tid fra Strømstad noen gang. Men det anbefales ikke…..
Ønskes kart og oversikt over fine teltplasser rundt Koster så bare ta kontakt med undertegnede

Hanne Jarmann Larsen1 kommentar:

  1. Minsunner dere en fin tur i hyggelige farvann.
    Meløy fjorden er som andre fjorder hyggeligst i finvær. Sist klubben var på koster var det hissig frisk bris som gjorde at kun få forsøkte seg i ly av brygga, tett oppunder land. Den gangen var turen senhøstes!

    SvarSlett